Prepararea unui espresso perfect
Prepararea unui espresso perfect 1.Curățați suportul filtrului cu o perie.2. Așezați o doză de cafea măcinată în suportul filtrului (6-8g).3.Nivelați suprafața cafelei.4.Apăsați cafeaua cu o forță echivalentă cu 20 kg.4.Curățați marginea suportului filtrului.5.Așezați suportul filtrului în ansamblu și începeți extragerea imediat.6.Timp ideal pentru extracție 20-30 de secunde.7.În ceașcă primiți o cantitate de 3 cl de cafea espresso. Grosimea cremei 4-5 mm.
CAPPUCCINO
1.Faceți crema.2.Extrageți un espresso în ceașca de cappuccino.3.Serviți crema pe cafea.4.Decorați după cum doriți.
Ibric Turcesc
Cea mai veche metoda de preparare a cafelei este considerata a fi ibricul, inventata de otomani. Metoda ibric isi ia numele de la vasul mic, un ibrik (sau cezve), care este folosit pentru a prepara si a servi cafea turceasca. Ei foloseau ibricul de arama si preparau cafeaua la foc mic sau in nisip. Nisipul fierbinte ajuta ca temperatura sa fie distribuita uniform pe toata suprafata de contact a ibricului.
Filtru/Cafetiera
Ușor mai complicat decât la French Press, filtrul manual, în toate formele lui necesită o implicare continuă în preparare. Turnarea apei trebuie făcută treptat, cu grijă și atenție. Totuși, riscul de eroare este destul de redus și, după câteva experiențe, vei prepara cu ochii închiși.
PRESA FRANCEZA
Una dintre cele mai simple metode de preparare. Au capacități începând cu 300 ml până la peste 1L. Este o soluția ideală pentru a prepară cantități mari de cafea atunci când ai prieteni mulți în jur.